Vasaabia

Vasaabia on nii Jaapani köögis kui ka meditsiinis tähtsal kohal, tehtud on mitmeid uuringuid, mis näitavad, et vasaabias leidub tervisele väga kasulikke tegureid. Juured on väga terava maitsega, sarnaneb mädarõikaga, kuid on märksa teravam. Juurest valmistatakse nii ehtsat vasaabiapastat kui ka pulbrit, mõlemad on värvuselt helerohelised. Välimuselt meenutab taim suurt mungalille, lehed on suured nagu kapsalehed. Kasutada saab samuti lisaks juurele ka lehti, mis sobivad hästi salatisse. Kasvuks eelistab vasaabia poolvarjulist jahedamat kasvukohta ning hea drenaažiga niiskemat kobedat ja huumusrikast mullapinda. Taim tuleks sügisel välja kaevata ning viia jahedamasse kohta talvituma nt. keldrisse. Talub kuni -10°C.

Selles kategoorias tooted puuduvad.